Een nieuwe wijkcoördinator!

Ontmoet Ton Schuitemaker, de nieuwe wijkcoördinator Hoorn kent drie wijkcoördinatoren. Sinds november 2020 is Ton Schuitemaker wijkcoördinator voor de wijken Hoorn-Noord en Venenlaankwartier. “Ik breng wijkbewoners, instellingen en organisaties met ideeën samen zodat ze gebruik kunnen maken van elkaars kracht,” aldus de enthousiaste verbinder. “Als wijkcoördinator bouw ik een netwerk van bewoners en gebruikers van de wijk en verbind ze met elkaar: samen kijken we hoe we de wijk leefbaarder kunnen maken.
Een praktisch voorbeeld is de mevrouw die graag een groentetuin wilde beginnen bij haar appartementencomplex, wat niet kon. Een manager van een instelling had eenzelfde idee en nu werken ze samen aan het realiseren van een stadsgroentetuin. En ik begeleid en ondersteun ze. Omdat er in Hoorn al zo’n project is, kon ik ze ook daaraan koppelen. Zo leer je van elkaars ervaringen: wat werkt en wat niet? Een wijkcoördinator is dus een verbinder, waarbij de initiatieven uit de wijk komen en de gemeente helpt deze te realiseren. Dat past bij me: mijn drijfveer is mensen helpen waar nodig. In mijn vorige functie bij de gemeente Amsterdam miste ik dat: ik werkte met een streng vingertje in plaats van een helpende hand. Ik zie ernaar uit om gesprekken in de wijk aan te kunnen gaan bij de mensen zelf.” Heb je initiatieven of wil je kennismaken? Ton Schuitemaker, Wijkzaken@hoorn.nl, 06 11855023. Binnenkort start Ton ook een spreekuur in Praethuys ’t Slot.

Word vrijwilliger

Vindt je het leuk om een activiteit te geven, of wil je ons op een andere manier helpen om eenzaamheid te verminderen? Neem dan gerust contact met ons op!