Praethuys ’t Slot is de eerste buurtkamer in Hoorn, en gevestigd in het Venenlaankwartier. De buurtkamer wordt sinds het ontstaan van de buurtkamer in december 2012, volledig beheerd door vrijwilligers, wat het extra persoonlijk maakt. De buurtkamer speelt een belangrijke rol in het verminderen van eenzaamheid.

Het ontstaan van Praethuys ’t Slot
Het pand aan de Van Beijerenstraat heeft meerdere functies gehad. Zo was het voorheen het belastingkantoor wat in 1979 afbrandde. Daarna werd het pand volledig opgebouwd en ondanks het protest van een kleine groep wijkbewoners voor angst van hangjeugd, werd wijkcentrum ’t Slot, inclusief Peuterspeelzaal toch gebouwd. Toen bijna 30 jaar later, stichting Netwerk een aantal wijkcentra afstootte, waaronder ’t Slot (in verband met de bouw van de Zaagtand) zijn wijkbewoners opgestaan om de enige ontmoetingsplek in het Venenlaankwartier, te behouden. Een lange strijd volgde, maar met resultaat! In december 2012 hebben wijkbewoners het pand weten om te toveren tot gezellige buurtkamer, wat tot op de dag van vandaag een geliefde ontmoetingsplek is voor iedereen die daar behoefte aan heeft. We spelen een belangrijke rol als het gaat om het verminderen van eenzaamheid en werken daarom nauw samen met externen zoals zorginstanties, burgers en gemeente. We proberen ons activiteitenaanbod uit te breiden en zo goed mogelijk aan te laten sluiten aan de behoefte.

Word vrijwilliger

Vindt je het leuk om een activiteit te geven, of wil je ons op een andere manier helpen om eenzaamheid te verminderen? Neem dan gerust contact met ons op!